Stolt leverandør

Oppdretterne som leverer fisken til oss, har all grunn til å være stolte av produktet sitt. Vi legger derfor vår ære i å opprettholde kvaliteten på råvaren gjennom hele vår slakteprosess. Vår tilnærming er basert på en kombinasjon av omhyggelig håndverk og avansert teknologi, med et klart fokus på fiskevelferd, presisjon og effektivitet. Ved å legge vekt på nøyaktighet, tempo og kontinuerlig overvåking, sikrer vi at hver eneste fisken behandles med den største omhu og respekt fra det øyeblikket den ankommer våre anlegg. Fra den blir levert og helt til den er ferdig pakket og klar for distribusjon, forplikter vi oss til å bevare den uslåelige kvaliteten på laksen på best mulig måte

Fisken kan leveres til oss på flere måter, og våre anlegg er bygget for å kunne ta imot fisk både fra ventemerd, brønnbåt og bløggebåt, noe som gir en unik fleksibilitet.

Levende fisk bedøves før den avlives. Deretter gjennomgår fisken en grundig prosess med sløying, vasking og sortering etter størrelse og kvalitet. Dette sikrer at våre produkter oppfyller strenge kvalitetsstandarder og møter kundenes forventninger.

Vi opererer hovedsakelig med tre ulike kvalitetsklasser: superior, ordinær og produksjon. Superior omfatter førsteklasses produkter uten betydelige feil eller mangler, som er egnet til alle formål. Produkter som klassifiseres som ordinære kan ha begrensede ytre eller indre feil, men skal ikke ha vesentlige feil som vanskeliggjør videre anvendelse. Fisken som ikke tilfredsstiller kravene til superior eller ordinær på grunn av feil, skader eller mangler, sorteres som produksjonsfisk. Denne leveres hodekappet og må gjennom foredling før eventuell eksport.

Ved å sortere fisken i ulike kvalitetsklasser sikrer vi at hver enkelt kunde får produkter av riktig kvalitet som passer deres behov og preferanser.

Etter sortering blir fisken pakket, enten fersk eller frossen, før den sendes ut til markeder over hele verden. Fra laksen er slaktet til du kan hente den i butikken, går det ikke mer enn et par dager.

 

Strenge krav til slakting av oppdrettslaks

Norske myndigheter stiller krav til slakting av laks for at maten skal være trygg å spise og til at prosessen ikke påfører fisken unødig stress og smerte og er regulert av akvakulturdriftsforskriften, Mattilsynet fører derfor tilsyn med begge våre slakterier. Regelverket krever at slakteriene bruker etiske forsvarlige bedøvelses- og avlivningsmetoder. Det betyr øyeblikkelig død, eller øyeblikkelig bevissthetstap som varer inntil fisken er død. Det stilles også strenge hygienekrav til slakteprosessen.

Dyktige og kompetente medarbeidere

Vi legger stor vekt på opplæring av våre ansatte for å sikre at alle trinn i produksjonen utføres nøyaktig og med høy kvalitet. Denne kontinuerlige satsingen på opplæring er avgjørende for å opprettholde vårt omdømme som leverandør av produkter av beste kvalitet. Ved å styrke kompetansen til våre medarbeidere sikrer vi ikke bare en effektiv og nøyaktig produksjonsprosess, men også at våre ansatte er rustet med de nødvendige ferdighetene og kunnskapen til å møte våre kunders behov på best mulig måte. Det er takket være vårt dyktige team at vi kan levere produkter av ypperste kvalitet til våre kunder over hele verden.